KURSBESKRIVNING

HELDAG MARKERINGSKURS RÖD KONG/NOSEWORK

9/3 9.30-16

Kostnad: 1200:-

Fika och lättare lunch ingår.

Vi gör en djupdykning i markeringarna i specialsöket eller nosework, för dig som har lärt din hund en doftetikett men vill utveckla en fast och stabil markering. Teori och praktiska övningar.

 

HELDAG SPECIALSÖK RÖD KONG   *PROVA PÅ*

25/2 9.30-ca 16.00

10/3 9.30-ca 16.00   FULLT

Kostnad: 1200:-

Fika och lättare lunch ingår.

För Dig som är nyfiken på specialsöket både som aktivering och som tävlingssport, kravet är att din hund har föremål eller näringsintresse.

 

Aktiveringskurs:

Start i slutet på mars

Tillfällen: 3 a' 1,5 h

Kostnad: 1500.-

På den här kursen går vi igenom och provar på olika typer av aktivering som vi kan göra med vår hund, både inomhus och utomhus, såsom spår, sök, uppletande mm.  Det ska vara kul att ha hund....

 

Vikten av våra signaler/kommandon i vardagen och på tävling:

Start i mars/april

Tillfällen: 3 a'1.5 h

Kostnad: 1500.- 

Vid dessa tillfällen kommer vi prata om och träna på ordförståelse/kommandon, kravställning, frikommando och framför allt förväntan och belöning, med ganska små förändringar i vår träning kan vi göra stor skillnad. Riktigt lärorik kurs för dig som känner att ni kanske fastnat i er träning. 

 

Valp/Allmänlydnad:

Allmänlydnad är något som ligger oss varmt om hjärtat. På den här kursen går vi igenom vad ledarskapet har för betydelse i vårt hundägande, delar med oss av verktyg du kan använda i olika situationer som hundmöten, drag i koppel mm. Miljöträning och inkallning står också på schemat. Vi utgår från varje enskilt ekipage och försöker såklart tillgodose era önskemål. All inlärning sker med positiv förstärkning.

 Tillfällen: 4 a'75 min

Datum:  Start i april datum kommer snart. anmäl intresse under fliken anmälan

Kl: 

Kostnad: 1800.-

 

Specialsök röd kong classic * NYBÖRJARE*

En kurs för dig som är nyfiken på specialsöket, vi börjar med ett tillfälle med teori där vi går igenom vad specialsök är och hur vi tänker träningsmässigt. Det här är en träningsform som man kan använda som aktivering upp till att gå ut och tävla med sin hund. Ett krav är att din hund har föremål och/eller näringsintresse. Alla raser, åldrar och olika typer av hundar är välkomna då vi tränar alla ekipage separat.

Har du frågor och funderingar tveka inte att höra av dig..

Kurstillfällen: 5 a' 120 min

Datum: 

Tid: 

Kostnad: 1900.-

 

 Unghund/allmänlydnad Fortsättningskurs

 Det här är en kurs för Dig som har grunderna i allmänlydnad med din hund. Vi tränar på stabilitet, koncentration och kravställning. Varvar teori och praktik. All vår träning är belöningsbaserad. 

 Kurstillfällen: 4 a' 75 min

 Datum: 

 Tid: 

 Kostnad: 1800.-

 

Barn med hund

Heldag med hundträning i olika former, gå fint i koppel, kontakt, inlärning av olika trix mm. 

Instruktören denna dag kommer vara vår dotter Hannah som har tränat både sina egna som andra hundar större delen av sitt liv.

Under dagen bjuder vi på gofika och korvgrillning.

Datum: 

kl 

Kostnad:

Frågor?

Maila: swespeedk9@hotmail.com

 

Presentation:
Vi som håller kurs heter Linda, Freddan och Hannah och driver Swespeed K9 Kennel i Vallberga, Laholm. Vi har arbetat med hund på heltid sedan 2013.
På gården har vi uppfödning samt ett litet pensionat. I familjen finns 5 hundar som vi tränar och tävlar med, samt  
Vi älskar att få dela med oss av vår kunskap och erfarenheter inom hundträningen, framför allt så tycker vi att det ska vara roligt att ha hund. Ledarskapet är viktigt, likaså positiv inlärning och belöning vilket inte utesluter att det skall finnas ramar och regler. Det var en kort sammanfattning om oss, mer finns att läsa på hemsidan.