Swespeed K9 Kennel

Swespeed K9 Kennel startas upp under 2018 med första kullen efter vår Borderterrier "Elsa"  Juniper Ha Eld I Baken, vi har även under hösten köpt in en Malinois som vi hoppas ska falla väl ut och komma till avel framöver. 

Borderterrier: 

Borderterrier är för oss en ganska ny ras, men efter att länge letat efter en liten hund så föll vi tillslut för två av våra pensionatsgäster av just rasen borderterrier, en bekant vi känner har uppfödning och vi hade turen att en valpkull var på gång och så blev vi med Elsa, har inte ångrat en sekund av valet av hundras. 

Vi hade ju haft Malinois i många år och blev förundrade över likheterna mellan raserna, det är så mycket driv i dem, miljöstarka och nyfikna. De älskar att arbeta lika mycket som att ligga i soffan och mysa. Bra egenskaper... 

Att vi valde att ta valpar på Elsa är en kombination av olika saker, hon är ganska liten i modellen vilket är bra då rasen tenderat att bli större och större i storlek, hon är väldigt nätt och har ett fint tikigt uttryck och lämpar sig mycket väl i utställningsringen.

Hon tränas i de flesta grenarna i tävlingssamanhang och visar inga brister någonstans, alltid positiv och på hugget.

I nosarbetet har hon stor uthållighet och sökvilja. Vi har även provat henne i gryt och efter några försök så gör hon fina anskällningar och hämtar skinnet med bra attityd. 

Malinois:

Med vår uppfödning av Malinois strävar vi efter friska, sunda hundar med stabil mentalitet. Vi vill ha hundar som fungerar såväl socialt som i miljö. Vi kommer att välja individer som vi ser är samarbetsvilliga men ändå vågar ta för sig och är balanserade i sina drifter. 

Alla våra valpar säljs enligt SKK:s regler 

 

Sidan är under uppdatering så info kommer fyllas på eftersom.... 

 


  Privatpersoner och träningsgrupper erbjuds olika kurser, t ex:

  • Valpkurs
  • Allmänlydnadskurs
  • Tävlingslydnad
  • Spår
  • Specialsök, som t ex. lära hunden hitta kantareller
  • Privatträning
  • Ledarskap
  • Läs mer HÄR

Hör av Er med Ert önskemål om kurs, så fixar vi det. Inget är omöjligt!Våra utbildade hundar

 3-3  IMG_0021

            FLAX                                            RÖJA

 

 

 

 

                                              

                                                             

Hundar under utbildning

 

D93143B6-7185-4A81-A752-F026B32BC0A1   ELSA

B64AFF30-B7DE-450A-9457-539E05FE5307   TJACK